Wednesday, October 11, 2023

Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas - Haberler

https://www.sancakhaber.com/tip-egitimine-buyuk-katki.html

Tıp Eğitimine Büyük Katkı

Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas Artık İngilizce Olarak Okuyucularla Buluşuyor

Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas Artık İngilizce Olarak Okuyucularla Buluşuyor

Tıp eğitiminde ilk olan ve İngilizceye çevrilen Genel Cerrahi Atlası'nın yazarı Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel Sancak Haber'e özel açıklamada bulundu; 

Sürekli gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte tıp dünyasında yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler ortaya çıkmaktadır. Ancak, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimleri boyunca öğrenmeleri, okumaları ve içselleştirmeleri gereken bilgi miktarı da giderek artmaktadır. Genel cerrahi ders kitapları çok önemli bilgiler içerse de, konularla ilgili öğretici görsellerde eksiklikler mevcuttur. Öğrenmeyi ve anlamayı kolaylaştırmak için, sık karşılaşılan cerrahi olgulara odaklanan daha fazla görselin ders kitaplarına dahil edilmesi faydalı olacaktır. Şu an mevcut olan cerrahi atlaslar cerrahi tekniklere odaklanmaktadır. Ancak, tıp öğrencilerinin cerrahi hastalıkların tanı ve tedavisini anlamaları da önemlidir. Bu ihtiyacı karşılamak için, incelenen konularla ilgili resimler ve açıklayıcı notlar içeren bir genel cerrahi atlası değerli bir kaynak olacaktır.” diyen Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel daha önce Türkçe olarak yayınlanan Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas’ın İngilizce olarak yeniden basıldığını belirtti.

Tıp fakültesi öğrencilerine genel cerrahinin temel bilgilerini resimler ve kısa açıklamalar aracılığıyla öğretmeyi amaçlayarak tıp fakültesi öğrencilerinin genel cerrahi dalına ilgisini arttırmayı hedefleyen Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel, Genel Cerrahi Atlası'nın hem uluslararası alanda hem de Türkiye’de yabancı dille eğitim-öğretim yapan tıp fakültelerinde öğrencilere faydalı bir eser olacağını belirtti.

Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel ayrıca, umarız ki “Genel Cerrahi Atlası – İlk Atlas”, tıp eğitimine katkıda bulunacak ve tıp öğrencileri için değerli bir kaynak olacaktır. Bu amaçla İngilizce'ye çevrilen atlas yurtdışındaki üniversitelerde derslerde okutulacak ve kütüphanelerde yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

No comments: